Uvod
 O html 
 Tags 
 Parametri 
 Sintaksa 
 Hiearhija 
 Barve 
Programi
Osnove
Tabele
Napredno
Besedilo
HTML Generator

Sintaksa

1.1 Jezikovna pravilnost kode

Poleg zaključevanja je pomembna tudi jezikovna pravilnost. Nič vam ne bo pomagal npr. tabele aliign= če je pa pravilno table align= Sicer novejši brskalniki majhne napakice včasih tudi ignorirajo vendar vsakič ni temu tako. Še posebej če spustite kakšno črko zna to biti še kako moteče, ker je tako napakico izredno težko najti. Je pa trik: Če uporabljate za urejanje program, ki vam obarva kodo, npr: TextPad boste opazili, da napačno zapisane tage in parametre enostavno ignorira in jih ne obarva, tako boste napako lažje našli.

1.2 Presledki med parametri

Zelo pomembni so tudi presledki med parametri! Če se bodo parametri držali skupaj se ne bodo upoštevali.

1.3 Poimenovanje datotek

Tudi pri poimenovanju datotek je potrebo upoštevati nekaj pravil. Strežniki večinoma ločijo med VELIKIMI in malimi črkami, ter ne tolerirajo šumnikov in posebnih znakov, zato se teh izogibajte. Odsvetujem vam tudi uporabo presledkov med imeni datotek, nadomestite jih raje z vezaji. Presledki se v URL-ju praviloma nadomestijo s %20, kar pa izgleda grdo in nepregledno. Odvisno od brskalnika, vam morda povezava ne bo delovala, če ne boste namesto presledka vstavili %20.

1.4 Jezikovna pravilnost vsebine

Ne bom pa zgrešil, če tu spregovorim še o jezikovni pravilnosti vsebine. Za boljše razumevanje raje ne uporabljajte dialekta. Si predstavljate nekoga iz Prekmurja, ki obišče stran nekoga iz Ljubljane, nabito z narečnimi izrazi. Verjetno ga bo minilo in bo stran hitro zapustil.
Svetoval bi torej uporabo knjižnega jezika (ki se pa lahko tu pa tam brez skrbi olepša).
Ne smete tudi pozabiti na presledke za ločili, kar poveča preglednost besedila.

1.5 Uporaba slovenščine

Vem da bom izpadel kot nevemkak domoljub, a slovenščina je tista, ki bi jo mogli uporabljati spletni oblikovalci največ. Odvisno od ciljnega področja pa se lahko uporabljajo tudi drugi jeziki, če boste oglaševali tudi v tujini uporabite npr. angleščino, ki je splošno razširjen tuj jezik, na straneh namenjenih slovenskim obiskovalcem pa uporabljajte slovenščino.